Srednjeveški Lemberg

//Srednjeveški Lemberg

Srednjeveški Lemberg

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je v nedeljo, 30. 9. prvič organiziral Srednjeveški dan v Lembergu.

Dogodek je obiskala Celjska gospoda iz TD Celje in Vitezi najemniki Celjskih grofov z Maistri Marpurgi, ki so prikazali mečevanje, kot je potekalo v srednjem veku. Z nami so bili tudi srednjeveški plesalci iz Šaleške doline, ki so poskrbeli za glasbeno-plesni program in društvo ŠentLok, ki je prikazalo tekmovanje v lokostrelstvu. TKD Lemberg je poskrbel za tradicionalno »Lembrško« kulinariko, kot so npr. »mlinčevka«, »zavihječa«, »erpica«. Na srednjeveškem dogodku so se predstavili tudi ostali turistični ponudniki: TD Skriti biser, Ivan Preskar, Ana Gobec, Kmetija Grobelšek, Marko Strašek, Kmetija Kozole, Vladimir Koželj, Hot Art, Kmetija Vizjak, Ivan Kamplet, lončarstvo Buser, Nevenka Mulej, Društvo Izviri iz Dobrine, ZKTR Rogatec, Mira Kline, Tatjana Čebular, LestetiComb, Anton Vogrinc ter Foto klub Šmarje pri Jelšah z odličnim šmornom.

Prireditve se je udeležilo lepo število ljudi. V zavodu TŠM si prizadevamo, da dogodek postane tradicionalen ter vsako leto, bolj prepoznaven.

Galerija slik:

2018-10-10T08:57:09+00:00 8. 10. 2018|