“Z Avsenikom v teden kulture”

/“Z Avsenikom v teden kulture”
Loading Dogodki
  • Ta dogodek je že minil.

V tednu kulture se bomo tudi šmarski godbeniki poklonili velikanoma slovenske glasbe – bratoma Avsenik in se s tem aktivno vključili v projekt ZSG »Leto bratov Avsenik«. Pripravili bomo koncert na katerem bomo igrali njune melodije, prav tako bo naš podmladek spoznal pomen njune glasbe in občutke pravega glasbenika, ko s ponosom in v družbi prijateljev igra glasbo, ki nam jo drugi narodi zavidajo. V sklopu koncerta bodo tudi sami dobili priložnost, da se predstavijo kot sekcija podmladek Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah in bodočnost slovenskega godbeništva.

Ker pa naše društvo vedno išče možnosti za dopolnjevanje in bogatitev tega kar zmoremo sami, smo se odločili k sodelovanju povabiti harmonikarski orkester glasbene šole Simona Plemenitaša. S skupnimi močmi bomo pripravili koncert, ki bo dostojno obeležil jubilejno leto bratov Avsenik na našem področju.

Če bo vreme dopuščalo bomo koncert izvedli na ploščadi pred kulturnim domom, sicer pa v dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.