Baročno doživetje

Baročno doživetje 2019-06-13T11:18:03+02:00

Predajte se izjemni naravi in si oglejte edinstveno baročno doživetje v neokrnjenem okolju. Barok predstavlja veličino in blišč popolne umetnosti.

Dan začnite z ogledom Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah, v njem najdete stalno razstavo 43 originalnih, več kot 260 let starih lesenih skulptur iz kalvarijskih kapel.

Sledi ogled srednjeveškega trga Lemberg z Rotovžem, ki je eden izmed najbolj ohranjenih avtentičnih jeder na Slovenskem.
Rotovž predstavlja nekdanji magistrat, ki ga je vodil trški sodnik.

Pot nadaljujte po Kalvariji med štirinajstimi kapelami, opremljenimi z bogatim baročnim dekorjem, ki vodijo do znamenite božjepotne cerkve sv. Roka, za katero se ocenjuje, da ima eno najlepših baročnih notranjščin na Slovenskem.

Pot vas naj vodi do Marijine cerkve na Sladki Gori, pri kateri že od daleč opazimo lepoto več kot 250 let stare baročne dediščine. Arhitekturna razgibanost svetišča se čudovito vklaplja v razčlenjeno pokrajino.

Ustavite in okrepčajte se v Smoletovi gorci, kjer vam bodo pripravili odlično domače kosilo, med drugim kozjanske krape, tradicionalno jed teh krajev, in ponudili hišno pijačo »frišek«.

Pot zaključite z ogledom Skazove hiše. Franc Skaza je bil eden prvih narodnih buditeljev v Šmarju, njegov dom pa je postal shajališče mnogih rodoljubov. V hiši je prenovljena Šmarska vinska klet, kjer se boste lahko prepustili vrhunskim degustacijam lokalnega vina. Možnost degustacije kozjega sira ekološke kmetije Planko & Kleh.

Prenočite lahko v Sobah Šilec*** v Šmarju pri Jelšah, ki vam poleg čudovitega ambienta nudijo še okusen zajtrk in domače pice iz krušne peči. Ali pa prenočite v Zibelki ljubezni, brunarici Šilec kjer so lastniki ob leseni hiški uredili manjši bazen in hiško na drevesu, kjer lahko celo prenočite.

Cena: 37,50 €/osebo

Cena vključuje: vstopnine, oglede, pokušine, kosilo.
Program bo izveden ob prijavi vsaj 15 oseb.

PROGRAM VAM PRIPRAVIMO IZKLJUČNO PO VAŠIH ŽELJAH!

Rezervacija in informacija izleta
Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah