Kulinarično doživetje

Kulinarično doživetje 2019-06-13T11:53:30+02:00

Prepustite se čudoviti naravi med zelenimi griči, kjer se prepletata domačnost in kulinarika.
Na kulinaričnem popotovanju boste začutili harmonijo okusov lokalnih izdelkov.

Pot naj vas vodi po čudovitih pobočjih na vrh Tinskega, ki vas bo prevzel z neverjetnim razgledom na izjemno naravo, ki je gosto pokrita z vinogradi. Posebnost Tinskega sta dve podeželski cerkvi, ki stojita tesno skupaj: cerkev sv. Ane in cerkev sv. Matere božje.

Tinsko je izrazito vinogradniško, saj tam uspeva najžlahtnejša vinska trta. Izbrana domača vina lahko poskusite v Gorci pri Krašu, kjer vam pričarajo pravo kulinarično doživetje ob ponudbi domačih dobrot in lokalnih specialitet, kot so »ocvirkovka«, »zafrkječa« in suhomesnati izdelki.

Ali poznate Čili festival? Njegov pobudnik Matic Vizjak živi na najbolj čili točki v Šmarju pri Jelšah, na kmetiji Vizjak. Pri njem boste lahko pokusili različne vrste kremnega medu, pijače in omake s čilijem. Popelje vas skozi proces pridelave čilija in pove svojo zgodbo o zorenju podjetniške ideje.

Pot nadaljujte v pivnico Lipnik v Šmarju pri Jelšah, kjer vam bodo postregli z odličnim izborom kosil in svojim pivom Lipnik, katerega ogled proizvodnje sledi.

Dan nadaljujte z ogledom pivovarne Lipnik, ki je skupek najsodobnejše tehnologije in starodavne recepture varjenja piva. Pivo se pridobiva po naravnih postopkih brez kemičnih dodatkov in na podlagi tega ohranja vse arome, hranilne snovi in vitamine.

 

Izlet zaključite z  degustacijo kakovostnega vina v vinogradništvu Kolar, ki se ponaša z bogato preteklostjo, njihove korenine  namreč segajo v davno leto 1602.

Cena: 37,50 €/osebo

Cena vključuje: vstopnine, oglede, pokušine, kosilo.
Program bo izveden ob prijavi vsaj 15 oseb.

PROGRAM VAM PRIPRAVIMO IZKLJUČNO PO VAŠIH ŽELJAH!

Rezervacija in informacija izleta
Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah